fredag 21 november 2014

Det är alla andras fel utom mitt!

Nu ska vi se.
En liten flicka blir ihjälmisshandlad av sina skumma släktingar. Oerhört tragiskt. Det borde inte få finnas. Jag saknar faktiskt ord för att beskriva vilken fasa jag känner när jag läser om lilla Yara och hennes öde. Det enda jag kan tänka är att det finns ett bibelord: Det som ni gör mot dessa mina minsta bröder - det gör ni också mot mig.
Att förbryta sig mot värnlösa barn är en förbrytelse mot Gud själv.

Men det var inte det detta inlägg skulle handla om utan förbrytelser i förbrytelsens spår.

Det fanns ju faktiskt människor som såg. Såg Yaras blåmärken, smutsiga kläder, hennes utsatthet.
Det fanns faktiskt människor som larmade.
En polis skickade en anmälan till soc. Anmälan blev liggande på socialtantens bord medans hon var på semester.
En rektor skickade en anmälan till soc. Vad som hände med den är för mig okänt. Iallafall orsakade den inte någon som helst reaktion från socialtjänsten.

När sen tragedin är faktum så ställer sig socialtjänstens företrädare, förvaltningschefen i Karlskrona, upp och anklagar polisen för att ha skickat in anmälan på fel sätt. Och man anklagar rektorn på Yaras skola för att inte ha skickat in en anmälan.

Men hur i herrans namn kan man tro att man ska komma undan med så billiga lögner och anklagelser. Anfall är bästa försvar heter det ju, men i detta fallet tror jag inte det håller.

Både polis och rektor gjorde sitt, precis som dom skulle. Dom följde regelverket. Det var på socialtjänsten en anmälan blev liggande medans ansvarig handläggare var på semester.

Var ligger felet?

I sin iver att vända strålkastarljuset från sina egna tillkortakommanden och sin egen underlåtenhet, går socialtjänsten ut och tar heder och ära av personer som gjort allt vad dom kunnat.
Resultatet är nedslående. En liten flicka är död. Och på sjukhus ligger en familjefar i koma och kommer förmodligen aldrig tillbaka till det liv han och hans familj hade.
I TV sitter Karin Persson, förvaltningschef i Karlskrona och ber om ursäkt. Som om det skulle räcka!

Jag hoppas verkligen att familjen stämmer Karin Persson för förtal, kränkning, ja, kanske t o m inkompetens.
Jag hoppas Karlskrona kommun får ta sitt fulla ansvar nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar